Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

KRS

Mielec: jak to jest z tym glutenem

16.09.2014, Kluby zdrowia

Na zachodzie coraz większą rzeszę fanów zdobywa dieta G-Free, polegająca na odrzuceniu produktów zawierających gluten. Według oficjalnych danych nietolerancja glutenu występuje jedynie u 1% populacji. Czy są zatem jakieś konkretne powody ku temu, aby „zdrowi” ludzie przechodzili na dietę bezglutenową?

We wrześniu ruszają cyklicznie, comiesięczne zajęcia w ramach Klubu Zdrowia w Mielcu. Pierwsze powakacyjne spotkanie będzie poświęcone diecie bezglutenowej. Wolontariusze Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) zapraszają na spotkanie z Lidią Szłowieniec – promotorką zdrowia.

Gluten to nic innego jak białka roślinne występujące przede wszystkim w ziarnach pszenicy, żyta i jęczmienia. Ostatnio wiele się słyszy o ich szkodliwości, a na dietę bezglutenową przechodzi coraz więcej osób. Czy słusznie? Czy to kolejna kulinarna moda zza oceanu czy mądry, życiowy wybór? O tym na najbliższych zajęciach Klubu Zdrowia w Mielcu.

Spotkanie odbędzie się w sobotę, 20 września, o godzinie 15 w Domu Kultury w Mielcu, przy al. Niepodległości 7 (sala nr 1).

Wstęp wolny!

Czytaj więcej o klubach zdrowia.

Czytaj więcej o pomocy zdrowotnej.

(jl) 

Zgłoś uwagę do strony

Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij