Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

KRS

Cieszyn: Szkoła Zdrowego Gotowania

17.11.2011, Kluby zdrowia

Już 28 listopada w ramach zajęć Klubu Zdrowia w Cieszynie prowadzonego przez lokalną filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Szkoła Zdrowego Gotowania. Tym razem Iwona Deperas, promotor zdrowia i kierownik klubu pokaże, jak przyrządzić pyszną pastę warzywną.

– Próbowaliśmy tego dania na ostatnim spotkaniu klubu zdrowia – opowiada pani Iwona. – Tak wszystkim zasmakowało, że postanowiliśmy pokazać, jak je ugotować.

Pasta warzywna składa się z pora, selera, marchewki i pietruszki. Najpierw część warzyw należy zetrzeć na drobnej tarce. Do duszonego pora wrzucamy starte warzywa oraz cztery łyżki płatków tebi. Do smaku dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz ziołowy i pęczek pietruszki.

Organizatorzy serdecznie zapraszają na warsztaty i degustację, w szczególności smakoszy zdrowej kuchni oraz osoby zainteresowane szlifowaniem zdolności kulinarnych. Początek szkoły gotowania o godz. 17 w Cieszyńskim Ośrodku Kultury „Dom Narodowy”, przy ulicy Rynek 12. Wstęp jest bezpłatny.

Złóż dar na działalność dobroczynną.

Czytaj więcej o klubach zdrowia.

(mp)

Zgłoś uwagę do strony

Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij